Действие на магнитотерапията

Основното значение на магнитотерапията може да се обобщи, въз основа на научните изследвания и опита на дружеството ЗЕС Бърно а.с. с уредите Reanaissance, до следните главни лечебни ефекти:

 

Магнетизмът, проявен от импулсно нискочестотно магнитно поле, създава ефективна алтернатива на съвременното прекомерно ползване на фармакологичното лекуване. Освен вече споменатите изяви, магнитотерапията и при домашно ползване е много ефективна при лекуването на отоци – едеми, магнитното поле също разширява капилярите и подобрява кръвоснабдяването, което се използва например при облекчаване на следствията от диабета. Извънредно ефективна е магнитотерапията при лекуването на мигрени или пищене в ушите – тинитус. Прилага се и в лечебния процес при някои психични увреждания (например смущения в съня) или дегенеративни заболявания (Болест на Бехтерев, ревматизъм)

Клиентите на марката Renaissance използват своите специално съставени магнитотерапевтични комплекти също и при пародонтоза, артрози и артрити, ревматизъм, следоперационно възстановяване, в процеса на зарастване на рани, при ишиас, при други трудности с двигателния апарат. Еднозначно оръдие е и при борбата с модерните цивилизационни заболявания. Магнитотерапията не е метод, предназначен само за по-възрастен или болен организъм. Спортистите познават магнитотерапията Renaissance от процесите на рехабилитация и я използват за релаксиране след физически натоварващо изпълнение.

Импулсната магнитотерапия се използва с успех и при специалности, каквито са ортопедия, спортна медицина, балнеология, рехабилитация, педиатрия, гериатрия, дерматология, неврология, стоматология, урология, вътрешни болести, както и във ветеринарната медицина.

Едно от най-големите предимства на магнитотерапията е нейният естествен характер, при който не се стига да създаване на навици, както напротив това често се случва при фармакологичното лечение. Подробно описание на възможните въздействия и ползването на уредите Renaissance ще намерят интересуващите се от тази марка в ръководствата за ползване, а съвършено обучение върху възможностите за използване предлага на оторизираните продавачи и производителят – ЗЕС Бърно, а.с.